Hyppääjän polvi eli Jumper’s knee

HYPPÄÄJÄN POLVEN OIREYHTYMÄN ENSIAPUPAKETTI

MITÄ TARKOITTAA

Hyppääjän polvi

Hyppääjän polven kipu on aikuisten liikkujien vaiva, ja sitä voi alkaa esiintymään jo 16-vuotiaasta alkaen.

Hyppääjän polven oireet ovat melko yleisiä koripallossa, jalkapallossa sekä lentopallossa, mutta vaivaa esiintyy myös kuntosaliharrastajilla sekä lenkkeilijöillä.

Mikä on hyppääjän polvi eli Jumper’s knee?

Hyppääjän polven oireyhtymä on aktiivisesti urheilua harrastavien ongelma. Erityisesti vaivaa ilmenee niissä lajeissa, joissa on äkillisiä suunnanmuutoksia sekä voimakkaita ponnistuksia. Kipu esiintyy polven etupuolella, polvilumpion alaosaan kiinnittyvässä polvilumpion jänteessä.

Pitkään jatkuessaan hyppääjän polven oireyhtymä aiheuttaa patella/polvilumpiojänteen rispaantumista sekä jänteen paksuuntumista ja arpeutumista.
Hoitamattomana hyppääjän polven vaiva helposti kroonistuu ja heikentää osaltaan myös omaa urheilusuoritusta verrattuna siihen, kun kipuja ei esiinny lainkaan. Siksi olisikin erityisen tärkeää, että oireita hoidetaan mahdollisimman nopeasti, kun polvikipua ilmenee.

Mitä nopeammin kiputilanteeseen reagoidaan ja aloitetaan tähän säännölliset täsmäharjoitteet, sen nopeammin oireita saadaan helpotettua ja kivut poistettua. Pitkäänkin jatkuneeseen polviongelmaan voidaan saada yllättävän nopeasti helpotusta, kun tehdään oikeita harjoitteita.

APUA

Hyppääjän polven oireyhtymään

HYPPÄÄJÄN POLVEN OIREYHTYMÄN ENSIAPUPAKETTI